gyerekek játék robotokkal

Robotok és videojátékok – gyermeknevelés digitálisan Hozzászólok

Az elmúlt évek egyik legtöbbet hangoztatott kérdésköre volt, hogy káros-e a videojáték. A vita kiindulópontjául az az érv szolgált, hogy a digitális világban a gyermekek nem készülnek fel a nagybetűs életre. Ám kihagyható-e a nevelésből a digitalizáció, amikor már szerves részét képezi a mindennapjainknak?

A minőségi, közösen eltöltött idő elengedhetetlen a boldog gyerekkorhoz. Kétségtelen, hogy a gyermekeinkkel való törődést és a közös játékot nem lehet pótolni. Ám mindenképp célszerű, ha csemetéd megtanulja egyedül is elfoglalni magát.

Virtuális világokban járva

Az online tér és a benne való szinte állandó jelenlét mára már átlagosnak számít. A most felnövekvő generáció már ebben a közegben nő fel. A szülőt látva és tőle tanulva nem is olyan meglepő, hogy szeretné magának felfedezni ezt a különleges világot is.

Kulcsfontosságú viszont hogy megtaláld azokat a játékokat, amelyek együtt és önállóan is szórakoztatnak, valamint a gyermek szintjének megfelelő kihívásokat rejtik magukban. Egy epikus hőstörténetbe csöppenve fejlődhet az apróságok erkölcsi és stratégiai érzéke, valamint a problémamegoldó képességük is.

Programozzunk közösen

A felépíthető robotokban rejlő készségfejlesztő lehetőségekről már több alkalommal is cikkeztünk. A variálható és egyedi módon összerakható kis gépek nem csak a fantázia kapuit nyitják ki, de a programozás alapjaiba is betekintést engednek.

Ennek köszönhetően a játék során számos olyan képességre tehet szert az ifjúság, melynek birtokában felkészülhet az élet nagy kihívásaira. Ha utódod játszva sajátítja el a problémamegoldáshoz szükséges készségeket, később könnyebben fog helytállni például az iskolában is.

A digitális szórakozási formák ma elengedhetetlen részét képezik a hatékony gyereknevelésnek. Ha időben megtanítod gyermekednek, hogyan használhatja ki az ebben rejlő lehetőségeket, sokat tehetsz a jövőjéért. Célzott tanítással és megismeréssel ráadásul ennek az új világnak a veszélyeitől is megóvhatod majd őt.

Szerezd be még ma a gyerkőc új oktató robotját! Tanuljatok és fejlődjetek közös erővel, miközben elmerültök az önfeledt játékban!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük