Miért fontos a programozás gyermekkorban? Hozzászólok

Van az a tábor, aki azt mondja, hogy a gyermek legyen gyermek, amíg csak tud, és játsszon, kacagjon, élvezze az életet. A másik tábor viszont azt állítja, hogy nem szabad teljesen szabadjára engedni, elkanászosodni a kicsiket, terelni kell a gondolataikat, tanítani kell őket, akár programozni is. Melyik tábornak van vajon igaza? Mi a Hobbirobot fejlesztőiként úgy gondoljuk, mindkét csoportnak igaza van valahol. Robotjaink pont ezt a kényes egyensúlyt valósítják meg. Mutatjuk, hogy hogyan.

A programozás az új írástudás

Az új generáció akkor fog a legjobban boldogulni felnőtt korában, ha érti a gépek nyelvét. Ez magában foglalja az algoritmusok szerint való gondolkodást. Ugyan felnőtt korukra nem lesz mindegyikőjükből programozó, de lesz egy olyan alapjuk, amelynek nagy hasznát veszik majd az életben.

 

Az algoritmikus gondolkodás elsajátításának hála a gyerekek átlátják a folyamatokat, megtanulnak logikusan gondolkodni, amit az iskolai tanulmányaik során is kamatoztathatnak.

 

Ha tehát a te gyermeked kezében is ott az okostelefon, és a tablet (tele játékkal és rajzfilmmel), miért ne lehetne még pluszban egy sokkal inkább neki való kütyüje is, mint például a Makeblock mBot v1.1 STEM Oktató Robot?

 

Ne feledd, a gyermeked jövőbeni sikerének titka a programozásban rejlik.

Mi tagadás: a programozás okosít

A programozás fejleszti a kritikai gondolkodást, és a kreatív problémamegoldást. Ugyan a matematika is képes erre, de a programozás sokkal motiválóbb egy gyermek számára. A programozás nem más, mint egy probléma felosztása egyre kisebb részekre, az utasítások szintjére. Ez egy nagyon kreatív alkotási folyamat, amit imádnak a kicsik. A hab a tortán pedig az, hogy észre sem veszik, hogy tanulnak!

Mutasd meg a gyermekeidnek, hogy a programozás mennyire izgalmas és kreatív foglalatosság!

 

Az oktató robotokkal a gyerkőcök nem elméletben, hanem a gyakorlatban, játszva fejlődhetnek, és szivacs módjára, örömmel és dalolva szívják magukba a nélkülözhetetlen tudást.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.