hobbirobot-programozas-játszo-gyerekek

Kell-e félni a játék robotoktól? Hozzászólok

Ne azért ne félj a játékrobotoktól, mert felnőtt vagy, és fel tudod venni velük a harcot, hanem azért, mert ezek a békés teremtmények abszolút ártalmatlanok, és rengeteg haszonnal töltik meg a játékszobában eltöltött perceket.

Abszolút biztonságosak, nem sértik meg a kisgyermeket, nem fognak tőlük megijedni. A gyártók még arra is figyeltek, hogy barátságos pofit varázsoljanak nekik, így gyakran kapnak kis tulajdonosaiktól becenevet, és az sem ritka, hogy együtt akarnak velük aludni. Ez utóbbit persze nem javasoljuk, de azért kaphatnak egy kitüntetett helyet valahol a gyermekszobában.

 

A játékrobotot mindig szeretik a gyerekek, nincs dühödt sarokba vágás, elcserélés más játékra a kispajtásokkal, vagy padlásra cipelés. Így lesz tuti befektetés a számodra.

 

Megunhatatlanok, kiapadhatatlan játékforrások. Órákig el lehet velük bütykölni. Nem feltétlenül magányos játék: összehozza a barátokat, tesókat, és a szülőket is a gyerekekkel.

 

Egy dologtól azonban valóban tartanod kell a játékrobot kapcsán: hihetetlen mértékben fejleszti a gyermek logikus gondolkodását, és problémamegoldó képességét. Mivel a játék során valódi eredmények születnek, lesz sikerélménye, amit mindig el tud újságolni neked. Büszke lesz magára, nő az önbizalma, és a kreativitása. Csak nyerhettek vele!

 

Nincs még egy olyan játék, amely ilyen mértékben fejlesztené a logikus gondolkodást. Mindezt ráadásul úgy teszi, hogy nem kell lenyomnod a gyerek „torkán”, ő maga fog akarni folyton játszani vele.

 

Hallottad? Az amerikai Munkaügyi Statisztikai Hivatal előrejelzése szerint 2020-ra az Egyesült Államokban már egymillió betöltetlen programozói állás lesz. Ez a prognózis Magyarországon is előrevetíti a programozóhiányt.

 

Most nem azt mondjuk, hogy nevelj programozót a gyermekedből, de az esélyt azért megadhatod neki, hogy a programozáshoz szükséges alapokat elsajátítsa. Örökké hálás lesz érte, még akkor is, ha mondjuk tanár, vagy pék lesz, hiszen az oktató játékrobotok kapcsán belekóstolhatott egy hihetetlenül izgalmas világba.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük