színes robot

Játékok és színek Hozzászólok

Hiába az égszínkék színvilág, a robotok a fiúk és lányok szerint is nagyon menők. Létrehozni valami újat, majd azt alakítani, új eszközökkel felszerelni, minden gyerek számára izgalmas kaland.

Felnőtt fejjel hajlamosak vagyunk a játékokat fiús és lányos kategóriákra osztani. A játékboltokban is éles kontrasztot alkotnak a lányos és fiús játékok, messziről meg lehet különböztetni a rózsaszín “babás” sorokat a sötétebb “autós” soroktól.

 

Viszont van a polcok között egy metszet, ahol egyaránt megtalálhatóak a nézelődő fiúk és lányok is, ezek pedig a kreatív, fejlesztő játékok csoportja. Ezeknél a játékoknál nincs olyan nagy kontraszt a színekben, itt inkább az unisex színek dominálnak.

 

Egy tanulmány szerint a gyerekek agyába eljutó információk 80 %-a vizuális, a színek pedig segítenek az információ megtartásában és fejlesztik a vizuális érzékelést. Bizonyos árnyalatok befolyásolják a tanulási folyamatokat, stimulálják és növelik az agyi tevékenységet, mint például a sárga és árnyalatai. Más színek viszont kifejezetten megnyugtatóan hatnak az emberre. Játék közben a különböző árnyalatok hatására fejlődik a kreativitás, így nyitva teret az új ötletek megvalósulásának.

 

A játékrobotok esetében a programozás grafikus módon történik.

Mivel a színek itt is fontos szerepet játszanak, a gyerekek ennek köszönhetően könnyebben meg tudják jegyezni a különböző parancsokat.

 

A Makeblock robotok fő színvilága égszínkék, de előfordul belőlük fehér és sárga is. Első látásra fiús árnyalatoknak tűnnek, de építés közben a lányokra is ugyanúgy hatnak a színek.

 

A kék szín barátságos, nyugalmat és harmóniát sugall minden gyerek számára. Ezen árnyalatok hatásának is köszönhető, hogy a lányok is komoly érdeklődést mutatnak a robotok iránt, ha mondjuk a bátyjuk vagy az öccsük kap egyet.

 

Lehet, hogy a kislányok maguktól nem egy hobbirobotot fognak kérni karácsonyra, de ha megmutatjuk nekik, vagy ha látják a testvérüknél összeszerelés és játék közben, biztosan érdeklődést fognak iránta mutatni. A barátságos kinézet, a sokoldalúság, a kiegészítők sokrétűsége minden gyereket elvarázsol.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük