Intenzív programozói képzés az otthonodban Hozzászólok

A játékrobotokkal való élvezetes szórakozáshoz a csemetédnek ki sem kell mozdulnia. Otthon tudhatod, és ennek megvannak a maga előnyei. Mutatjuk, hogy mik.

Gyermekszemszögből nézve

 

A gyermek oldott hangulatban, biztonságos környezetben tanulhat. Vannak olyan félénk gyerkőcök, akik nem igazán szeretnek csapatban játszani, így még egy játszóházba sem viheted el. Utálják az olyan csapatsportokat, mint például a kosárlabda, vagy a foci.

 

Igazi kis magányos farkasok, akik inkább választják az otthoni magányt, mint a gyermekzsúrt. Amíg a többiek a suliban csapatba verődve beszélgetnek, addig ők a kedvenc könyvüket lapozgatják, vagy épp házit csinálnak. Nos, ők kiváló programozó palánták lehetnek, de ha nem is választják majd ezt a szakmát, sok sok órányi értelmes játékban lesz részük az unatkozás helyett.

 

A te szemszöged

 

Végre lesz egy olyan játék otthon, amivel akár te is leülhetsz játszani, amikor senki sem lát. Néha kell is, hiszen ki fogja elmagyarázni a gyereknek a folytatást, ha esetleg nem jön rá, mi a teendője? Égő lenne, ha így volna, igaz?

 

Ha a gyerek egyedül marad otthon, akkor sincs vész, hiszen amelyik otthonban van egy játékrobot, ott egy gyermek se szedi szét a lakást, mire hazaérsz.

 

Nem kell fizetned a drága napközit, vagy a bébiszittert, hiszen a játékrobot igazi társ a magányos órákra. Természetesen csak akkor hagyd egyedül, ha már megérett erre, és nincs ellene kifogása.

 

 

A játékrobotok valóságossá teszik a matematikát

 

 

Ha egészen pontosak akarunk lenni, megfoghatóvá.

Tudod, hogy néhány gyerek miért utálja a matekot? Azért, mert nem történik benne semmi különös. A válasz egy feladatra 0,3 vagy 0,4, de semmi több. Oké, egy ideig a helyes válasz megtalálása is motiválhat, de van egy felső plafon, amin túl a gyerek csak bámulja a munkafüzetét, de abszolút nincs kedve dolgozni is benne.

 

Mint minden programozási nyelvhez, a játékrobotok használatához is szükség van egy csipetnyi matematikára. Ráadásul tökéletes módja annak, hogy bevezessenek bizonyos matematikai szabályokat, például az egész számok és tizedesszámok viszonyát.

 

A játékrobot bemutatja, hogy a matematika igazán hatékony és élvezetes is lehet, ezt pedig értékelni fogják a gyerekek.

 

Neked melyik RobotKIT jön be, amellyel megszerettetnéd a programozás alapjait a szemed fényével?

 

A RobotKIT-ekről itt olvashatsz többet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük