gyerekek robotot programoznak

Így fejlesztik a robotok a gyermekek kreativitását Hozzászólok

Korábbi cikkeinkben már többször is felhívtuk a figyelmet arra, hogy miért hasznos, ha az utódok minél korábban megismerkednek a programozással. Érveink között szerepelt az, hogy a logikai készség javítása mellett később az iskolában is hasznát vehetik az így megszerzett tudásnak.

Arról azonban kevesebb szó esett, hogy a fejlesztő játékok alkalmazása a kreativitásra is jótékony hatással van. Szerencsére a legifjabb generáció hatalmas fantáziával van megáldva, nem ritka, hogy a szülő csak meglepetten kapkodja a fejét, hogy honnan jön ennyi inspiráció.

Ez egy traktor? Vagy egy tank? Számtalan felhasználási lehetőség

Az mBotok varázsa a programozhatóság mellett abban rejlik, hogy számtalan összeszerelési lehetőséget kínálnak. Az alapkészlettel lenyűgöző masinák épülhetnek, amelyek bármikor tovább bővíthetők kiegészítőkkel vagy akár át is építhetőek.

Mivel számos építhető termékkel kompatibilisek, így valóban csak a kreativitás szabhat határt a játéknak. A gyermek alkothat egyedi arcot, vagy akár újabb, hasznos, mozgatható elemekkel is gyarapíthatja barátját.

A gyerekek a programozás során ezeknek az újonnan felépített elemeknek megadhatják a felhasználási módját is. A hobbirobotokkal való játék során tanultakat használva az eléjük gördülő akadályokat is könnyebben veszik majd.

A fantáziával egy új világért

Talán még emlékszel te is, amikor édesanyád rád szólt gyerekkorodban, hogy ne játssz a partvissal, mert söpörni akar. Te pedig tanácstalanul néztél rá, hiszen az volt a te rettenthetetlen paripád. A te utódodnak azonban már egy új eszköz van a kezében, amivel szárnyra kaphat a képzelőereje.

A hobbirobotok átalakíthatóságuk miatt egyáltalán nem maradnak meg egy partvisparipa szintjén. Az űrhajóból lehet harci robot, az autóból pedig sokoldalú, elektronikus barát. És miért is ne változhatna a világ? Ezen a módon a gyermek könnyedén megtanulhatja, hogy a világ állandóan formálódik és az élet is formálható.

A kreativitás fejlesztése fiatal korban kulcsfontosságú. A logika mellett ugyanis ez az egyik legfontosabb készség, ami a problémamegoldáshoz szükséges. Ha pedig megteszel mindent azért, hogy a gyermeked fejlődjön, megalapozhatod a kiegyensúlyozott és boldog felnőttkorát is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük