Hamis mítoszok az informatika világából III. Hozzászólok

Eloszlatjuk a kételyeket

Vajon hányan vannak, akik érdeklődnek az informatika iránt, de mégsem ezt választják szakmájuknak? Miféle hamis mítoszok fészkelték be magukat a köztudatba? Mennyi igaz belőlük? Korábbi írásainkban már hangsúlyoztuk néhány tévhit hiányzó valóságalapját, de a sornak még koránt sincs vége.

1. Az informatikusok fizetése alacsony.

Természetesen mindenre találunk példát, de például az INE (a spanyol statisztikai hivatal szerint) 2014-ben az informatikai szakemberek átlagos éves jövedelme 37762 euró volt, ez pedig 65%-kal magasabb, mint a spanyolországi éves átlagos jövedelem. Ez nincs másképp más EU-s országok esetében sem.

2. A legrosszabb a szakmában, hogy folyamatosan tanulni kell.

Az igazság: nem folyamatosan, de majdnem. Sokan azt gondolhatják, hogy ez a szakma hatalmas előnye, hiszen a folyamatos tanulással könnyebb megőrizni az agy és a gondolkodás fiatalságát. Az aktivitás csak jót tesz. Fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy a tanulásnak manapság egyre nagyobb jelentősége van, hiszen a világunk folyamatosan változik.

3. Egy hamarosan kidurranó buborékról van szó.

A digitalizálás kora elérkezett és nem úgy néz ki, mintha el akarna tűnni. Pár évtizeden belül többek között a közigazgatás, az oktatás, az egészségügy, a mezőgazdaság és a szolgáltatások is teljesen digitalizálttá válnak. Ezt ma nehezünkre esik elképzelni, de így lesz és ennek megvalósítására sok TI szakemberre lesz szükség.
Nem divat, hanem a kőkemény valóság, hogy manapság az öt legbefolyásosabb vállalat az Apple, a Google, a Microsoft, az Amazon és a Facebook.

Ha azt látod gyermekeden, hogy érdeklődik a kütyük, az informatika világáért, akár már ötévesen is elkezdheti a programozást. Csupán csak egy oktatórobotra lesz szüksége, amely megtanítja az alapokra, hogy amikor már a kemény dió jön, ne vesszen el a részletekben.

Nézz szét kínálatunkban, ha pedig kérdésed merülne fel, fordulj hozzánk bizalommal! Segítünk modellt választani.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.