Hamis mítoszok az informatika világából II. Hozzászólok

Eloszlatjuk a kételyeket

Ha megnézel egy “informatikai szakembert keresünk” című álláshirdetést, a leggyakrabban igényelt követelmények, hogy a jelentkező legyen jó csapatjátékos, legyen felelősségteljes, az ügyfélre koncentráljon és jól kommunikáljon.

Érdeklődsz az informatika iránt? Esetleg szeretnéd, ha gyermeked minél előbb belekóstolhatna a technológia világába? Nézz körül kínálatunkban, manapság az oktatórobotok jelentik az első lépést a siker felé!

Milyen hamis mítoszok épültek be a köztudatba az informatikával kapcsolatban?

1. Az informatika a „szögletes”, abszolút nem rugalmas emberek szakmája.

A valóság az, hogy az informatika kreatív szakma, hiszen egyszerű ötleteket kell átültetni a valóságba. Nincs is annál motiválóbb és kielégítőbb, mint amikor egy ötletet sikerül megvalósítani. Aki nem rugalmas, annak a kreativitása sem szárnyal.

2. Etikátlan emberek szakmája.

Persze vannak, akik az IT-t bűncselekmények elkövetésére használják, de azt nem mondhatjuk, hogy minden informatikus vírusokat gyártana. Sőt! Az informatika olyan eszköz a kezünkben, amelyről eldönthetjük, mire használjuk. Természetesen a számítástechnikának is megvan a maga etikai kódexe.

3. Az informatika nehéz szakma.

A számítástechnika egy mérnöki szakma, összetett problémákkal foglalkozik és ezek megoldásához tudományos és technológiai képzettség szükséges. Az biztos, hogy nem a legegyszerűbb szakmák közé tartozik, de ha valakinek megvan a kellő érdeklődése ahhoz, hogy informatikus legyen, biztosan azzá válhat. És persze nem kell megijedni, ha nem megy minden simán, zökkenőmentesen.

4. Az informatika kemény szakma.

Természetesen semmi sem fekete és fehér és mindenre van példa. Az Egyesült Államokban végzett vizsgálatok szerint a 200 legfontosabb szakmai profil között az IT az első 10 helyből 4-et foglal el, ez pedig azt jelzi, hogy a munkakörnyezet jó, esetleg kiváló, a stressz szintje pedig nagyon alacsony. Érdekesség: az utolsó helyezett egy újságíró.

Ha érdeklődsz, esetleg gyermeked érdeklődik az informatika iránt, ne győzd meg magad hamis mítoszokkal arról, hogy nem egy neked, esetleg neki való szakmáról van szó! Nézz körül nálunk és tedd meg az első lépést: válassz egy oktatórobotot!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.