mbot verseny

Ezért szeretjük a Makeblock mBot robotjait Hozzászólok

A Makeblock mBot különleges helyet foglal el a szívünkben. Ezek a robotok -bár elsőre úgy néznek ki – nem kizárólag a játékkategóriába sorolhatóak.

Ezek a programozható játékrobotok:

 

  • viszonylag alacsony áron elérhetőek
  • egy óra leforgása alatt összeállíthatók
  • nagyszerűek a kezdők számára
  • a bemeneti érzékelők lehetővé teszik a haladóbb felhasználók elégedettségét is
  • szuper aranyosak
  • programozhatók: SCRATCH és ARDUINO

 

 

Sokan gondolják úgy a fiatalok között is, hogy a kódolás, vagy a programozás azt jelenti, hogy az általuk létrehozott, újonnan megfogalmazott utasítások csak a számítógép belsejében, és a monitoron megjelenve léteznek.

 

Az mBot segítségével a gyerekek az eseményalapú kódolás mestereivé válhatnak. A segítségével elismerhetik, hogy a kódok megtanulása által képesek arra, hogy fizikailag is manipulálják és irányítsák a körülöttük lévő világot.

 

Ugyan ez a szülők körében aggodalomra adhat okot, de fontos megérteni azt, hogy a mi gyerekeink, és az ő unokáik lesznek a világ valaha látott leginnovatívabb robotplatformjainak mérnökei.

 

A gyerekek pedig igen büszkék arra, hogy kódokat írhatnak a kis mBotjuk számára.

 

Zene

Ezek a kis mBotok akár 8 bites hangbillentyűkkel is játszhatnak. Az mBlock szoftveren belül a gyerekek arra kódolhatják a robotjukat, hogy játsszák le a beléjük táplált klasszikus 8 hangjegyű dallamaikat, mint például az “Old MacDonald”-ot, de sajátot is szerezhetnek.

 

 

Nyelvi képességek

A kódolás javítja a gyerekek olvasási képességét, beleértve a beszédet, az olvasást és a megértést. Ez azért lehet így, mert a diákok a robotok programozását olyan feltételes kijelentések használatára használják, mint az “if/then,” “and/or,” és a komplexebb “if / then / else”.

 

 

Matematika

Az mBotok segítségével a gyerekek felfedezhetik a legösszetettebb matematikai összefüggéseket is. Ahhoz például, hogy az mBot bizonyos fokig elfordulhasson, programozni kell minden egyes kerék sebességét.

 

Szerezd be te is az mBot robotjait a gyerkőcödnek, hidd el, imádni fogja!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük