boldog gyerekek robotot programoznak

Ezért fogod imádni a programozható játékrobotokat! Hozzászólok

A játékrobotok elhivatottak abban, hogy a gyerkőcök úgy ismerkedjenek meg a mérnöki gondolkodás és programozás alapjaival, hogy megutálnák azt. Nem csak a problémamegoldó képességet fejlesztik csoda furmányos, játékos módon, de a kicsik képzeletének is teret adnak: felfedezhetik ugyanis az egyedi megoldások világát.

Hatalmas plusz pont jár a robotoknak azért, hogy a gyermekek a velük való játszás nyomán merni fognak kísérletezni a technika, technológia, tudomány, és programozás területén.

 

Mindez nagyon sokat jelent majd a saját jövőjükre nézve: meglátják majd a mérnöki kreativitást az emberi intelligenciában, észreveszik az egyes eszközök mögött meghúzódó algoritmusokat, érzékelőket, és elektronikus kommunikációs technológiákat.

 

A problématudat és megoldás fejlesztésén kívül az alábbiakban is fejlődnek majd:

  • együttműködés
  • alap programozási feladatok megoldása
  • modellezés

 

A robotok érdekessé, változatossá, élményszerűvé teszik a tanulást.

 

A robotprogramozással foglalkozó gyerekek játszi könnyedséggel sajátítják el a programozást, hiszen örömmel játszanak a robotokkal. Ez szuper, hiszen ha belegondolunk, a nemzetgazdaságnak a jövőben is szüksége lesz a természettudományos gondolkodás fejlesztésére.

 

Amit a robot megtanít, az megmarad

 

A robotok úgy bontakoztatják ki a fiatalok kreativitását, hogy az általuk felfedezett újdonságot nem csak meg tudják fogalmazni, de le is tudják vonni belőle a következtetéseket. A tapasztalatok szerint az a tudás, amelyet így szereznek, mélyen bevésődik, és sok más feladat során is előhívható lesz.

 

A programozás képessége lassan már alapkövetelmény

 

Ma már nincs olyan gyermek, aki ne ülne valamennyit tablet, vagy laptop, számítógép előtt. Miért is ne tölthetné el ezt hasznosan, és tanulhatná meg a programozást játékosan?

Az mBot oktató robotok érdekesek, kreatívak, összeszerelésük egyszerű. A kezdők mobil platformon működő távirányítóval, haladók grafikus felületen futó programozással, profik hagyományos kódolással irányíthatják. A doboz tartalma: váz, kerekek, motor, érzékelők, de további kiegészítők is vásárolhatóak hozzá. 10 éves kortól ajánlott.

Gyere, nézz körül a programozható játékrobotjaink között, és ajándékozd a gyermekednek a felfedezés örömét!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük