gyerek robotot programozik

Engedd, hogy a gyermeked élvezze a programozást! Hozzászólok

Szeretnéd, hogy a gyermeked ne egy unalmas, és végtelenül bonyolult tárgynak lássa a számítógépet, hanem egy olyan gépnek, amelynek a technikája lenyűgözi, és élvezi a lehetőségét, hogy akár egy új világot is alkothat vele? Segíthetsz neki ebben, mutatjuk, hogyan.

A kód a jövő világnyelve. Ez azt jelenti, hogy a képzeletet a világgal sok esetben a szoftver kapcsolja össze. Éppen ezért az jár a legjobban, aki mielőbb megtanul kódolni.

 

Ahhoz viszont, hogy a gyermeked egészen kicsiként felfigyeljen a programozásra, először neked kell szakítanod azzal a tévképzettel, hogy az informatika egy, a magfizika magaslataiba emelt, furcsa tudományág, amit képtelenség felfogni. Sajnos sokszor már felnőttként sem tudjuk, hogy felhasználói felületek nélkül hogyan beszélgetnénk a gépekkel, pedig egyáltalán nem annyira bonyolult, mint amilyennek tűnik.

 

Ahhoz, hogy a gyermek megértse ezt a világot, nem szabad leráznod a kérdéseit azzal, hogy ez neked túl bonyolult kicsim, majd később megérted.

 

Ha egy programozható játékrobotot adsz a gyerkőc kezébe, azzal elősegíted, hogy a programozás számára az önkifejezés eszközévé váljon. Most még hadd tanuljon szórakozva, ráér később is az olyan fogalmak tisztázására, mint az adatstruktúra, a protokoll, a paradigma, az algoritmus, és társai.

 

Azzal, hogy egy eszközt adsz neki a számítógéphez, alkotóvá válhat, nem csak vevővé.

 

A mai gyerekeknek remek eszközeik vannak ahhoz, hogy játékosan tanulhassák a technológiát. Szükségük is van rá, mert mindenhol számítógépek veszik körül őket: valahol egy riasztóberendezés is az, és a kutya nyakörvében is rejtőzködhet egy. A gyerekeket pedig rendkívül felvillanyozza az a tudat, hogy tökéletesíthetik a világukat.

 

A programozható játékrobotok elérhetővé, elfogadóvá, változatossá teszik a technológia világát. A programozás megtanításával pedig átadjuk a gyerekeink kezébe a hatalmat ahhoz, hogy a semmiből hozhassanak létre valamit a logikájuk segítségével.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük