Atlas, a humanoid robot egy igazi sportember Hozzászólok

A robotok korát éljük, amikor a takarítástól kezdve az űrkutatásig rengeteg területen segítik az emberiség életét ezek a kütyük. Az elmúlt években hatalmas ugrásokat tettek a tudósok a robotika területén, ezek egyike Atlas, a humanoid robot megalkotása, aki remek futóképessége révén vált híressé.

A humanoid futórobot fejlesztése azért is lényeges mérföldkő, mert nem csak arról van szó, hogy képes futni. A mozgása ugyanis pontosan olyan, akár egy emberé, ráadásul immáron a nagy rohanásban az elé kerülő akadályokkal is kiválóan megbirkózik, legyen az egy átugrandó fatörzs vagy egy megmászásra váró lépcső.

A robotok természetes mozgásának nyomában

Számos példát láthatunk a robotok között, amelyek a Föld élőlényeinek mozgását reprodukálják. Ez talán nem tűnik nagy dolognak, de érdemes tudni, hogy ezeknek a mozgásoknak a megvalósítása cseppet sem egyszerű feladat az alkotók számára, mivel ehhez szükséges az anatómia előzetes megismerése is, mielőtt hozzálátnának a robot építéséhez.

Atlas csak egyike azoknak a nagyszerű masináknak, amelyek képesek lemásolni valamelyik faj mozdulatait. Az elmúlt évtizedekben több olyan gépezet is született, ami állatok viselkedését utánozza, mint például gepárdot, polipot, különféle halakat vagy kutyát.

Atlas különleges képességei

A robot-rajongók körében nagy népszerűségnek örvend az elektronikus emberszabású. Mostanra ráadásul már nem csak futótehetségével nyűgözi le a közönséget, mivel megalkotása óta még parkourozni is megtanult.

Ez a különleges extrém sport az embereket is komoly kihívás elé állítja, ám Atlas ügyesen megbirkózik az újdonsült akadályokkal is. Természetesen tetőkön még nem ugrál, de talán az az idő is eljöhet majd, amikor az ablakon integet majd be néhány meglepett lakónak.

A robotika lassan az életünk minden területére bekúszik, ezért is érdemes mélyebben megismerkedni velük. Az mBotokkal kicsik és nagyok számára egyaránt könnyedén megtanulhatóak a programozás és a robotépítés alapjai.

Ha szeretnél belevágni és a családod fiatalabb tagjait is szeretnéd bevezetni a jövő tudományába, válassz webáruházunkban a Robot KITek széles választékából. Építs, programozz, bővíts és alkosd meg álmaid robotját!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük