Szülő együtt játszik a gyerekekkel

Amikor együtt bütyköl a szülő és a gyermek Hozzászólok

Kétségtelen, hogy a játék robotok a fejlesztő játékok egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb irányzatát képviselik. Eddigi cikkeinkben a programozható robotok titkaiban mélyedtünk el leginkább, de ideje szemügyre venni az építés varázsát is, hiszen ez nem csak kiváló közös program, de remek felkészítő a nagybetűs életre is.

Talán még te is emlékszel azokra a régi szép időkre, amikor kíváncsian lestél be édesapád, vagy a nagypapád műhelyébe, ahol egyszerűen mindent meg tudott javítani. Nem csoda, hogy ezt a képességet aztán te is szeretted volna elsajátítani. Most pedig ideje továbbadni ezt a készséget.

Mitől olyan érdekes a szerelés?

A gyermekek természetüknél fogva kíváncsiak. Fiatal korukból adódóan még a világ tele van újdonságokkal, amelyekkel szívesen ismerkednek, és ebbe beletartozik az is, hogy vajon miképp működnek a különböző kütyük.

Összeszerelhető robotokkal éppen ezt a fajta kíváncsiságot lehet kielégíteni. Az ő generációjuk számára a táblagépek, háztartási robotok és egyéb elektronikus eszközök mindennaposak. A távirányítóban való elemcsere helyett számukra már sokkal izgalmasabb kérdés, hogy mi rejtőzik például az érintőképernyő mögött.

Éljétek át együtt az alkotás örömét

A robotépítés sok szempontból jóval izgalmasabb, mint kicserélni a villanykörtét. A varázsa abban rejlik, hogy javítgatás helyett közös erővel az alapoktól kezdve alkothattok valamit, ami végül majd életre kel. Mozgásban látni valamit, amit ti ketten építettetek fantasztikus sikerélmény.

A BUKI Tibo robot ráadásul nem csak mozogni képes, de különböző programjaival igazán szórakoztató módon teszi mindezt. Beállíthatjátok követő módra, így veletek együtt járja be a környéket, vagy elküldhetitek felfedezőútra is a lakásban. Infravörös érzékelőinek köszönhetően könnyedén kikerüli az elé kerülő akadályokat.

A robotok építése során a gyerkőc megismerheti, hogyan is működik a kezében eszköz elektronikája és miként áll össze végleges formába. Ez egy lényeges lépés a problémamegoldó készség fejlődése folyamán, hiszen így képes lesz megérteni a későbbiekben a megoldáshoz szükséges, háttérben meghúzódó összefüggéseket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük