Aktív vagy passzív játék a robotokkal való programozás? Hozzászólok

Azért, hogy te is velünk örülhess, muszáj most rögtön lelőnünk a poént: a játékrobotokkal való játék igenis egy örömteli, aktív tevékenység a javából.

Ha tehát befektetsz a kis trónörökösnek egy játékrobotba, akkor az valóban egy gyümölcsöző befektetés lesz: hiszen a gyermek nem passzívan bámulja majd a robotot, hanem aktívan alakítja azt.

 

A játékrobotokkal csakis akkor lehet játszani, ha valóban érdekli a gyermeket, és energiát fektet a fejlesztésébe. Az elért eredmények sikerélményt nyújtanak neki, és további munkára, azaz programozásra sarkallják.

 

A gyerekek nem csak látják a robotot, hanem érteni is akarják, hogyan működik. Hatalmas élmény a számukra, hogy ők irányíthatják. Nem csak a szemük legel rajta, hanem forognak az agykerekeik. Neked pedig fantasztikus érzés lesz, hogy sikerült végre egy olyan játékot találnod a játékrobot „személyében”, amely okosítja a gyermeket.

 

Nem lesz magányos ettől a játéktól, hiszen a játékrobot megosztható, az egyes programozási lépéseken közösen filozofálhat a család apraja-nagyja.

 

Sokkal jobban fejleszti a gondolkodást, mint a puzzle, vagy a LEGO, de persze ezeknek is megvan a létjogosultságuk a gyermekbirodalomban, ne száműzd őket.

 

A játékrobotos órák elősegítik az önkifejezést. Még a befelé forduló gyermekek is győzelmeket arathatnak a velük való játszás közben.

 

Már az összeszerelése is nagyon izgalmas. Van itt minden: vezetékek, csatlakozó, váz, kerék, motor, és persze a robot lelke, alaplap, szenzor, távolságérzékelő, vonalkövető modul. Ez nem olyan, mint a TV előtt való gubbasztás: itt most a gyermek alakítja a műsort.

 

Vigyázat! Függést okoz. Ezért figyelj arra, hogy a kicsi mozgásos tevékenységet is végezzen. Persze ez nem lesz gond, hiszen a sok gondolkodásban úgyis elfárad majd.

 

A Hobbirobotokkal a gyerkőcök nem elméletben, hanem a gyakorlatban, játszva fejlődhetnek, és szivacs módjára, örömmel és dalolva szívják magukba a nélkülözhetetlen tudást.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük