Robotokkal a gyermeknevelés is egyszerűbb Hozzászólok

Bizonyára a te családodban is előfordulnak viták például amikor azt szeretnéd, hogy a gyerkőcöd megírja a háziját. Ezek a konfliktusok nem is mindig zárulnak jó eredménnyel, ám egy kis robotikus segítséggel könnyebben ráveheted utódodat azokra a feladatokra, amelyeket egyébként nem végez szívesen.

Ez persze talán elsőre nem hangzik túl biztatóan, hiszen ki örülne annak, ha egy robot pipálná le a szülői képességeit, de szerencsére erről szó sincs. Viszont a csoki helyett sokkal jobb motiváció lehet az, hogy robotokat használjanak, vagy éppen róluk tanuljanak, hiszen a gyerekek rajonganak értük.

Robotokkal sokkal szórakoztatóbb a tanulás

Nem véletlenül ajánljuk a programozható robotokat az iskolás korú gyermekek számára. Amellett, hogy értékes tudásra tehetnek szert a programozás terén, ez a motivációt is javíthatja ezen a téren.

A sikerélmény ugyanis az egyik leghatásosabb ösztönző eszköz. A másik hathatós érv a játék robotok mellett, hogy képesek megmutatni, hogy a tanulás lehet szórakoztató is, valamint azt, hogy milyen messzire juthatnak azzal, ha szorgalmasak. Ilyen módon sokkal könnyebben rá tudod majd venni utódodat, hogy megírja a házi feladatát.

Takarítás? Nem gond!

A játékok mellett a takarító robotokat is segítségül hívhatod, ha esetleg az lenne a cél, hogy a gyermeked többet segítsen neked a háztartásban. Egy robotporszívóval nem csak könnyebbé válik majd a feladat, de szórakoztatóbbá is. Elvégre melyik gyerek ne szeretne ilyen menő módon takarítani?

A robotikus takarítóeszközök ráadásul neked is nagy könnyebbséget jelenthetnek majd a háztartásban. Ahelyett, hogy a porszívózással, vagy a felmosással kellene bajlódnod, foglalkozhatsz más, fontosabb tennivalókkal is akár.

Ne hagyd hát, hogy a viták és veszekedések az utadba álljanak a családi ügyekben. Ha bölcsen használod ki a lehetőséget, robotokkal könnyebben megbirkózhattok majd a mindennapok kihívásaival.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük