A robotok megérkeztek az oktatásba, és maradnak is Hozzászólok

„Meséld el nekem – és el fogom felejteni. Mutasd meg nekem – és emlékezni fogok rá. Engedd, hogy megtegyem – és meg fogom jegyezni.” (Kínai bölcsesség).

A robotok szenvedéllyé varázsolhatják a tanulást

 

A szülők, és a tanárok is abban reménykednek, hogy a gyerekek robotokhoz fűződő szenvedélye könnyedén megtanítja őket a programozás alapjaira. Attól, hogy meg fogják őket unni, nem kell tartani, mert a játékrobotikában is folyamatosak a fejlesztések.

 

A játékrobotok erőteljes oktatási eszközök, gyorsan fejlesztik a számítástechnikai gondolkodást, és egy adott problémát kis szakaszokra bontanak. A gyerekek pedig játszva tanulnak meg tervezni, építeni, és programozni, majd figyelik, ahogy életre kel a teremtményük.

 

 

A játékrobotokkal való foglalatosság közben a diákok egy csomó mindent tanulnak: projektmenedzsmentet, hibaelhárítást és problémaelemzést. Elsajátítják a stratégiai- és cél-orientált gondolkodást, fejlődik a kommunikációs készségük, és sokkal jobban fognak teljesíteni a matematikai és egyéb tudományos tantárgyakban.

 

Olyan számítástechnikai, és magasabb rendű gondolkodást fognak a magukévá tenni, amelyek kritikus készségek a technika és a tudomány területén, valamint más szakmai területeken is, és a következő évtizedekben nagy lesz rájuk a kereslet.

 

A tudomány, a technológia, a mérnöki ismeretek és a matematika (STEM) tanulásának előnyei az élet minden területére kiterjednek, és befolyásolják a karrierválasztást. Azok a gyerekek, akik nem szívják magukba a robotikát, a 21. század fiatal felnőttjeiként. erős hátránnyal indulnak majd.

 

Susan Wojcicki, a Google alelnöke így magyaráz: “A kódtanulás a gyerekeket magabiztossá, kreatívvá teszik. Ehhez viszont már a korai gyermekkorban el kell kezdeniük tanulni a számítógépes programozást. “

 

Már a 4 évesek is képesek megtanulni az alapokat, méghozzá igen szórakoztató módon.

 

Te melyik Robot KIT-et vásárolod meg a gyermekednek?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük