Robotok az iskolákban

A robotok már az iskolákban is hódítanak Hozzászólok

A programozható robotok és az egyre fejlődő robotika mellett nem is olyan meglepő, hogy manapság már gyakori vendégek az iskolákban ezek a kis szerkentyűk. De hogyan képesek hozzájárulni a tanuláshoz a robotok? Miért jó, ha részt vesznek az iskolai életben? Most eláruljuk.

Az ma már nem megy ritkaságszámba, hogy azokban az iskolákban, ahol van erre anyagi keret, elektronikus oktatás is folyik táblagépeken. Azt már annál kevesebben tudják, hogy egyre több olyan intézmény is akad, ahol a gyerkőcök már programozni, robotot készíteni is megtanulhatnak.

Egy új tanóra a jövő generációjára szabva

Azokban az iskolákban, ahol már van lehetőség robotikát is tanulni, az oktatás szakkör keretein belül zajlik. Ezeken a foglalkozásokon a csemeték nem csak felépítik, de maguk is programozzák a szerkentyűket. Ilyen módon több olyan komplex problémával is találkozhatnak, melynek megoldása során hasznos ismeretekre és jó logikai készségre tesznek szert.

Ahhoz, hogy az alkotás teljesen működőképessé váljon, sok tervezést, az építést követően pedig még több tesztelést igényel. A résztvevők az iskolában egyre nagyobb kihívást jelentő projekteken dolgozhatnak – az egyszerű, guruló robotoktól az egészen összetett, érzékelőkkel és más funkciókkal felszerelt példányokig.

Robotokkal izgalmasabb a tanítás

A programozás mellett más módon is részt vesznek a robotok az oktatásban. Habár ennek a tanítási módszernek a bevezetése még gyerekcipőben jár hazánkban, külföldön már javában zajlanak azok a kezdeményezések, melyek során gépek tanítják a diákokat.

Egyetemeken is fellelhetőek – például Londonban – olyan kurzusok, ahol robotok segítségével oktatják a programozást. Ez egészen új lehetőségeket tartogat az egyetemisták számára, akik így már egy igazán komplex és modern képzésben sajátítják el a szakmájukat.

Te is szeretnéd megismertetni gyerkőcöddel a programozás és a robotika alapjait? Akkor válassz egyet robot készleteink közül, melyek segítségével játszva sajátíthatják el a kicsik ezeket az ismereteket és a készségeiket is fejleszthetik!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük