A mai kor gyermekei számára fontos a robotika Hozzászólok

Talán még te is emlékszel, amikor gyerekkorodban ámulva nézted a science fiction filmekben felbukkanó űrhajókat és robotokat. Az a kor, amelyek akkoriban még csak a vásznon léteztek, egyre inkább részei a jelennek, gyermekeink pedig már ebbe a világba nőnek bele. Éppen ezért jó, ha felkészíted a fiatalabb generációt arra a jövőre, ami rájuk vár.

Bizonyára te is gyakran hallod az utcán azokat az időseket, akik előszeretettel sopánkodnak a mai fiatalokon, akik a tabletet és az okos telefont nyomkodják. Bezzeg a mi időnkben! Kétségtelen, hogy a világ nagyot fordult, mióta ezek a nagyszülők gyerekek voltak, ám a fejlődést nem lehet és nem is érdemes megállítani.

Tiltás helyett tanítás

Kétségtelen, hogy igen népes az a tábor, aki a digitális kor gyermekeivel való problémáinak megoldását abban látja, hogy egyszerűen megvonja az elektronikus eszközöket utódától. Ám ez nem túl célravezető, hiszen ezzel a kicsikre egy olyan generáció szokásait erőltetjük rá, ami nem az övé.

Napjainkban már számos olyan eszköz elérhető, amelyekkel hatékonyan taníthatod meg a gyerkőcnek, hogyan is érdemes bánni a virtuális világ csodáival. Amennyiben ismeri ezeknek az eszközöknek a működési elveit, azzal nem csak hasznos tudásra tehet szert, de nagyobb biztonsággal veheti őket kézbe.

Kódolással egyszerűbb az élet

A kódolás alapjainak elsajátításával gyermeked egy olyan szakmába nyerhet betekintést, amelyre a jövőben még nagyobb lesz a kereslet. A programozás és a robotika területén így könnyedén el tud majd helyezkedni felnőttként, ha idejében elkezded vele a tanulást.

A kódolás emellett más képességeket is fejleszt, amelyekkel könnyebb lesz az iskolásban is teljesíteni. A problémamegoldás, a logika és a kreativitás egyaránt erősíthetőek azzal, ha komplex fejlesztő játékokat alkalmazol a gyereknevelés során.

Gondoskodj a legjobbról gyerkőcöd számára. A programozható robotok új távlatokat nyitnak a fejlesztő játékok piacán. Válassz sokoldalú robot készleteink közül és ismerkedjetek a robotikával együtt!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük