A játékrobotokról őszintén Hozzászólok

A játékrobotok ugyan alkalmasak a háziállatok ijesztgetésére is, de azért jobb, ha megtartjuk köztük a két lépés távolságot. A játékrobot tehát a cicák, kutyák karmai közé ugyan nem való, de a gyerekekébe annál inkább. A termék igazi célja ugyanis a gyermekek kódolásra való megtanítása.

A játékrobotok egyik nagy előnye, hogy általa el lehet érni a számítástechnika iránt érdeklődő egészen kis gyermekeket is.

 

A készítőik úgy álmodták meg őket, hogy a kicsik fantáziája egészen nagy teret élvezhessen a programozás közben.

 

Fiús, vagy lányos játékok inkább?

 

Ugyan a Makeblock robotautói fiús játékoknak tűnnek, a helyzet az, hogy a barátságos arcuk, és a bennük rejlő lehetőségek miatt a kislányok is szeretik használni.

 

A játékrobotok a gyermekek „teremtményei”

 

A játékrobotok mozognak, fény, és hangjelzést bocsátanak ki, azaz szinte megelevenednek a gyerekek programozási képességeinek köszönhetően. Szinte a nulláról indulnak: a robot készletek építőelemekből, motorokból és szenzorokból állnak.

 

„Programozni végül is könnyű.”- Ábel, 9 éves

 

Mivel látják az egyes programparancsokat a maguk fizikai valójában megvalósulni, a programozás igen nagy hatással van rájuk. Persze, hogy ilyen körülmények között szivacs módjára képesek elsajátítani a programozói tudást.

 

A játékrobot segít másképp látni a világot

 

A gyerekek számára a kódolás egy olyan eszköz, amely azt üzeni: lehetsz bármi. Programozó, építész, orvos, vagy ami te szeretnél lenni. Mivel programokat teremtenek a semmiből, ez egy olyan világnézetet alakít ki bennük, amely nem korlátozza őket.

 

Stephen Hawking szerint ahhoz, hogy felfedezhessük a világegyetem titkait, vagy a karrierünket biztosnak tudhassuk a 21. században, a számítógépes programozás alapjainak a megtanulása elsődleges dolognak kell, hogy legyen.

 

Ne védd meg a gyermekedet egy olyan dologtól, amely majd segíti a jövőben. Sőt, inkább örülj annak, hogy valami olyasmivel foglalkozik a szabadidejében, ami igazán hasznos a számára.

 

A Robot KIT-ek csak rád várnak, hogy megajándékozd velük a gyermeked!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük