Kezdőlap / Egyéb / “A robotika segít a tanulóknak az érvelésben.”

“A robotika segít a tanulóknak az érvelésben.”

Az UPNA, Navarrai Egyetem tanárának véleménye

A spanyolországi egyetem informatika tanárának, Alfredo Pinának véleménye szerint a robotika rendkívül nagy szerepet játszik az oktatásban, hiszen ez segít a tanulóknak érvelni. Az elsajátított tudást a fiatalok nem csupán az informatikában, de a filozófiában is kamatoztathatják.

A mai fiatalok és gyermekek a digitális világ gyermekei, a tanároknak pedig kötelességük alkalmazkodni ehhez a tényhez. A navarrai tanár szerint a fiataloknak nem elég tudniuk azt, hogy a telefonjukon melyik gombot kell megnyomniuk, hanem fontos, hogy ismerjék is az elektronikus kütyük, programok hátterét.

Az egyetemen egyébként szemináriumot is tartottak olyan tanároknak, akik a jövő generációinak adhatják át a robotikával kapcsolatos tudásukat. Az oktatók nem csupán a jövő tudós generációjának kinevelését tűzik ki célul, hanem azt is igyekeznek elérni, hogy a programozás ne hangozzon furcsán a fiatalok körében.

A spanyol egyetemen robotika kurzust is felvehetnek a tanulók. A diákok az órákon különféle megoldandó problémákkal találkoznak, így a tárgy a mindennapi életük során is hasznosnak bizonyul.

Minél korábban kezdi valaki a programozást, a robotokkal való ismerkedést, annál jobb. Nagyon fontos fenntartani a gyermekek érdeklődését.

Sok gyermeknek nem igazán kelti fel az érdeklődését a tudomány. A robotika közelebb hozza a fiatalokat és az idősebbeket is a technológiához, segít megdönteni az elméletet, miszerint a programozás bonyolult. Ha a gyermek kreatív, saját maga látja alkotását és elég türelmes ahhoz, hogy javítgasson rajta, észre sem veszi, és már tud is programozni.

Körülnéztél már webshopunkban? Számos Makeblock terméket kínálunk minden korosztály számára. A célunk vonzóbbá tenni a programozást és hozzájárulni a jövő tudósai oktatásához.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.