Ezért adj programozható robotokat a gyermeked kezébe I. rész Leave a comment

Ahhoz, hogy a gyermekek könnyen megismerkedhessenek a számítógépes programozással, olyan tanulási eszközökre van szükségük, amelyek nem csak tanítanak, hanem motiválnak is. A programozható robotok csodálatos motivátorok ahhoz, hogy a kicsi közelebb érezze magát a matematikához, a technológiához és a mérnöki tudományokhoz.

A programozható játékrobotok minden korosztály számára megnyitják a programozás színes világát, a teljesíthető kihívások pedig sokkal hatékonyabbá és szórakoztatóbbá teszik a tanulást.

 

 

Sokkal több történik a kódolásnál

 

A robotok életre keltik a számítástechnikát.

A képernyőn megjelenő kódolással ellentétben a robotok lehetővé teszik, hogy a gyerekek valóban lássák azt, hogy a programjaik működnek. A programozható robotok azonnali, kézzelfogható visszajelzéseket adnak a gyerekeknek, és lehetővé teszik a számukra, hogy teszteljék, mi az, amik működik a való világban.

 

Ez a közvetlen visszajelzés segíti a gyerekeket abban, hogy felfedezzék, és kijavítsák a problémákat. A programozható robotok kombinációja szórakoztató és hatékony módon fejleszti a gyerekek olyan készségeit, mint például a problémamegoldás és a hibakeresés.

 

A robotika mindenféle tanulási stílushoz alkalmazkodik

 

A vizuális típusú tanulók számára előnyös a robot mozgása és a robot tetteinek kóddal való összehangolása. Azok, akik inkább érintés útján tanulnak, sokkal jobban kapcsolódnak valamihez, amit szó szerint a kezükbe helyeznek, mintha csak a számítógép képernyőjén látnák. Azok a gyermekek, akik küzdenek a fókuszpont megtalálásával, gyakorolhatják azáltal, hogy nem csak a monitort kell bámulniuk.

 

 

A robotok köztünk vannak

 

A világ tele van robotokkal. Az önjáró autókról kezdve egészen a Mars autókig, a robotok egyre inkább a világ részévé válnak. Ma tehát már a technológiai ismeretek fejlesztésének fontos része a gyerekek robotokkal való megismertetése.

 

A programozható robotokkal való játék gyakorlati tudást ad nekik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..